Mogyoróvajas keksz dióval

Villámgyors, nagyon egyszerű keksz, aminek az alapja a mogyoróvaj. A gyerekek örömére, a keksz tökéletes reggelire vagy uzsonnára, de még a kávémat is feldobja.

Mogyoróvajas keksz dióval

Hozzávalók:

  • 185 g mogyoróvaj
  • 80 ml olaj (kókuszolajat használtam)
  • 90 g barna cukor
  • 60 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 125 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • pici só

Szóráshoz:

  • 2 marék dió
  • 50 g tört étcsokoládé

Elkészítés:

Habosra keverjük a mogyoróvajat, az olajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot, majd bele keverjük a lisztet, sót és a sütőport. Kicsit átgyúrjuk, kinyújtjuk, a tetejére szórjuk az összetört diót. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. A szélei barnák viszont a közepe puha, úgy tűnhet, még nem sült meg, de ez teljesen normális, szilárdulni fog.
A tetejét díszítsük olvasztott csokoládéval, szaggassunk belőle formákat vagy szeleteljük kockákra.

Mogyoróvajas keksz dióval-1

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!