Mexikói chilis bab

Mexikói chilis bab

Egy jól elkészített chilis bab, a legfinomabb étel. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató, isteni ízekkel párosítva.

Mexikói chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 csípős paprika felkarikázva
  • 2 vörös bab konzerv
  • 1 kukorica konzerv
  • 500 ml paradicsom püré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi őrölt chili
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • só, őrölt bors, kömény, babérlevél
  • pici őrölt fahéj
  • olaj
  • 1,5 dl víz, a bátrabbak cseréljék barna sörre, a vizet

Elkészítése:

Az olajban megpirítom, a kockára vágott hagymát, amint üvegesre pároltam, megszórom a fűszerpaprikával, sózom és borsozom. Hozzáadom a darált húst, a babérlevelet és a paradicsom pürét, 10 percig így rotyogtatom. Utána hozzáadom a karikára vágott paprikákat, majd a babot és kukoricát is belekeverem. Ha szükséges, pici vízzel pótlom az elpárolgott folyadékot. Addig főzöm amíg minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik az étel. Utolsó lépésként, a zúzott fokhagymát, köményt teszem bele, egy leheletnyi őrölt fahéjat, így főzőm 5 percig. Tálaláskor pirítóst és természetesen csípős paprikát adok mellé.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!