Medvehagymás pesto

Medvehagymás pesto

LilaLicsi - medvehagyma-salata-00

Hozzávalók:

  • 100 g medvehagyma,
  • 30 g fenyőmag,( dió, tökmag kinek-kinek ízlése szerint)
  • 70 g parmezán sajt, (ízlés szerint, mi a trappistát szeretjük) de ki is hagyható
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • só, bors,

Elkészítés:

Szerintem ez egy egyszerű, de remek pesto recept. A medvehagymát mossuk meg, majd vágjuk darabokra. A fenyőmagot pirítsuk meg. Botmixerrel vagy aprítóba téve a medvehagymát, a fenyőmagokat, a parmezánt, sót és borsot, jól daráljuk össze. Amikor kész adjuk hozzá az olajat, ezzel is daráljuk kissé, majd tegyük üvegbe. Isteni finom!

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!