Medvehagymás pesto recept

Medvehagymás pesto

Egyszerű és remek pesto recept, amit fogyaszthatunk pirítósra kenve, tésztához keverve vagy sült húshoz adva.

LilaLicsi - medvehagyma-salata-00

Hozzávalók:

  • 100 g medvehagyma,
  • 30 g fenyőmag, (ízlés szerint dió, tökmag)
  • 70 g parmezán sajt, ízlés szerint mással is helyettesíthetjük
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • só, bors,

Elkészítés:

A medvehagymát mossuk és szárítsuk meg. Kisesebb serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot.

Tegyük késes aprítóba a medvehagymát, a pirított fenyőmagot, a lereszelt parmezánt, sót, borsot, és az olívaolajat, majd turmixoljuk krémesre.

Végül töltsük tiszta üvegekbe. Felhasználásig tartsuk hűtőben, így két hétig is tárolható.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. november
h k s c p s v
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!