Medvehagymás csavart

Ismét megérkezett a medvehagyma szezonja. Leggyakrabban medvehagymás majonézes krumplit készítek, de most ráakadtam egy sós süteményre, ami megtetszett. Nem annyira bonyolult, aki szereti a sósat mindenképp, készítse el.

Medvehagymás csavart

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dkg élesztő
  • fél deciliter olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 0,6 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • némi cukor az élesztő felfuttatásához

Töltelék:

  • 1 Torockói tömlős krémsajt
  • 1 marék medvehagyma aprítva

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt, 1 dl tejben, pici cukor hozzáadásával futtassuk fel. Közben a többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. Alaposan dolgozzuk ki, konyharuhával takarjuk le és kelesszük egy órán át.

Közben a medvehagymát mossuk meg, szárítsuk és aprítsuk fel. Nyomjuk tálba a krémsajtot, adjuk hozzá az aprított medvehagymát és keverjük össze.

A megkelt tésztát, borítsuk egy liszttel megszórt deszkára és nyújtsuk egy centi vastagságúra. A tészta felére kenjük rá, a medvehagymás krémsajtot, majd hajtsuk rá a másik felét. Párszor menjünk végig a sodrófával, így kicsit tömörödik a krémsajtos szósz. Vágjuk az elkészült tésztát 15 x 2 cm-es csíkokra, csavarjunk rajta egyet, kettőt és tegyük egy papírral bélelt tepsire.

Kenjük le egy tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal, és hagyjuk piheni 25 percet. A medvehagymás csavart, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 – 20 perc alatt készül el.

Recept eredete: https://www.facebook.com/gasztrosarok

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!