Mediterrán spagetti

Mediterrán spagetti

Egyszerű, de remek étel, gyorsan elkészül, mégis ízletes, különleges és egészséges egytálétel.

Mediterrán spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 cukkini
  • 3 nagyobb sárgarépa, kockára vágva
  • 2 nagyobb fej gomba
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 5-6 darab aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 2 dl paradicsom szósz
  • 2 dl víz
  • reszelt sajt ízlés
  • só, bors
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 gramm tészta

Elkészítés:

Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát vágjuk apróra, a cukkinit csíkokra, a gombát nagyobb darabokra szeljük. Tisztítsuk meg a húst is, és vágjuk kockákra, szórjuk meg sóval és borssal.

Egy serpenyőbe, öntsünk olajat, a vöröshagymát, sárgarépát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot és pároljuk puhára. Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a tört fokhagymát, öntsük fel a paradicsom szósszal, keverjük bele a krémsajtot és forraljuk fel.

A spagettit sós, forró vízben tegyük fel főni.

Közben hevítsünk fel olajat egy lábosba, majd a csirkemell kockákat pirítsuk aranybarnára, végül adjuk hozzá a mártást. Ha szükséges, öntsünk pár kanállal a tészta vizéből, pár perc erejéig rotyogtassuk.

A megfőtt spagettit szűrjük le, és az elkészült mártással, gazdagon nyakon öntve tálaljuk. Meg szórhatjuk reszelt sajttal és petrezselyemmel.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!