Mátrai borzaska recept

Mátrai borzaska

Otthon is főzhetünk, úgy mint egy séf, és erre a legjobb példa a mátrai borzaska készítése.

Mátrai borzaska recept

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell szeletelve
  • 3 szem nagyobb burgonya reszelve
  • 3 db tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hússzeleteket szórjuk meg sóval és borssal. Egy kevés olajban keverjünk el egy gerezd fokhagymát, ecset segítségével kenjük végig a húsokat. Tegyük félre, amíg összeállítjuk a bundát.

A lereszelt burgonyát sózzuk meg, hagyjuk állni egy kis ideig, ez nagyjából 10 perc. Ez idő alatt levet enged a burgonya, amit alaposan csavarjunk ki, tegyük egy tálba, szórjuk meg kevés sóval, borssal adjuk hozzá a tojást, 2 evőkanál lisztet, és egy gerezd zúzott fokhagymát.

Sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük az alapanyagokat. A hússzeleteket mártsuk lisztbe, majd a masszába, és forró olajban süssük ki. Arra figyeljünk, hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni. Az elkészült hússzeleteket helyezzük papírtörlőre.

Még forrón tálaljuk, kenjük meg a tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Remekül illik hozzá a petrezselymes burgonya, vagy steak burgonya.

Tipp:

Több fajta húsból is elkészíthető, nagyon finom karajból, szűzpecsenyéből. Ízlés szerint betolhatjuk sütőbe az összeállított szeleteket, 200 fokon, rövid idő alatt olvasszuk rá a sajtot.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!