Marcsa pogácsa

Marcsa pogácsa

Ez az ősrégi recept, még a nagymamámtól maradt meg. Nagyon egyszerű és olcsó sütemény, zűrös reggeleken, egy tea vagy kávé kíséretében kifejezetten jól esik elmajszolni.

Marcsa pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl langyos tej

Elkészítés:

Az anyagokat két egész tojással, és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével végig kenjük.

180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percet sütjük.

Tipp:

Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!