Mákos lasagne

Mákos lasagne

A lasagne szó hallatán, mindenkinek a paradicsomos, húsos tésztaétel jut az eszébe, pedig a tésztalapokat mással is meg lehet tölteni. Megéri mást is, a lapok közé keverni!

Mákos lasagne

Hozzávalók:

  • 200 gramm száraz lasagna tészta
  • 250 gramm darált mák
  • 100 gramm porcukor
  • 20 gramm vaj

Krém:

  • 1 liter tej
  • 6 db tojás
  • 250 gramm porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Három deciliter tejet tegyünk félre, a többit tegyük fel forralni. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A habosra kevert sárgájához, adjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a maradék tejet. Ezt a masszát, állandó keverés mellett, öntsük a forró tejhez és főzzük krémmé.

A tojások fehérjét, verjük kemény habbá. Keverjük a meleg krémhez, de vigyázva, hogy ne törjön össze. A darált mákot vegyítsük a cukorral, adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.

Készítsünk elő egy 20×30 centiméteres tűzálló tálat, kenjük ki vajjal. Rétegezzük a tésztát a következő képen. Alulra a krém egyharmada kerüljön, erre fektessük a tészta lapokat, majd szórjuk meg a cukros mák egyharmadával. Újabb adag krém, tészta, mák, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 30-35 perc alatt, készre sütjük. Mindenképpen javasolt tűpróbát alkalmazni.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Az eredeti receptet Juhászné Ildikónak köszönjük, nélküle ez nem készülhetett volna el.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!