Mákos guba mézzel

Frissen, melegen a legfinomabb, ez az egyszerű, de éppen ezért pompás étel. Nagy kedvencünk, a sütőből kivett, tetején enyhén pirult, a közepén szaftos, ropogós kiflikarika.

Mákos guba mézzel

Hozzávalók:

  • 8 db kifli
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg mák vagy dió
  • pici szegfűszeg és citromhéj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

Az egynapos kifliket felkarikázom és egy tálba fektetem. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforralom, ráöntöm a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén megrázogatom. A darált mákot, szegfűszeget, citromhéjat és a porcukrot összekeverem. Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórom, meglocsolom mézzel és forró sütőben, enyhén ropogósra sütöm. Tálalhatjuk vanília mártással is, így egy tartalmas ételt komponálhatunk, amit egy kiadós leves után, fogyasztunk el.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. május
h k s c p s v
« ápr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!