Mákos guba mézzel

Frissen, melegen a legfinomabb, ez az egyszerű, de éppen ezért pompás étel. Nagy kedvencünk, a sütőből kivett, tetején enyhén pirult, a közepén szaftos, ropogós kiflikarika.

Mákos guba mézzel

Hozzávalók:

  • 8 db kifli
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg mák vagy dió
  • pici szegfűszeg és citromhéj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

Az egynapos kifliket felkarikázom és egy tálba fektetem. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforralom, ráöntöm a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén megrázogatom. A darált mákot, szegfűszeget, citromhéjat és a porcukrot összekeverem. Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórom, meglocsolom mézzel és forró sütőben, enyhén ropogósra sütöm. Tálalhatjuk vanília mártással is, így egy tartalmas ételt komponálhatunk, amit egy kiadós leves után, fogyasztunk el.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. március
h k s c p s v
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!