Lencsefőzelék

LilaLicsi - Lencsefőzelék

Egy klasszikus és újévkor kötelező recept. Ettől függetlenül bármikor elkészíthető, hiszen finom és egészséges.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 1 babérlevél
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika, liszt, cukor

Elkészítés:

A lencsét átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) A lencsét bő, hideg vízben teszem fel főni. Megsózom, beledobom a babérlevelet, a hagymát és fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem. A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom. Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm vagy füstölt húst főzök bele. Áttörve lencsepüré készíthető belőle.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!