Lencsefőzelék

LilaLicsi - Lencsefőzelék

Egy klasszikus és újévkor kötelező recept. Ettől függetlenül bármikor elkészíthető, hiszen finom és egészséges.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 1 babérlevél
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika, liszt, cukor

Elkészítés:

A lencsét átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) A lencsét bő, hideg vízben teszem fel főni. Megsózom, beledobom a babérlevelet, a hagymát és fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem. A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom. Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm vagy füstölt húst főzök bele. Áttörve lencsepüré készíthető belőle.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!