Lencsefőzelék cserépedényben

Lencsefőzelék sütőben készítve

Ehhez a recepthez leginkább egy mázas, minőségi agyagedényre van szükség. Mindössze tíz perc előkészület után egy szenzációsan finom főzeléket készíthetünk a sütőben.

lencsefozelek

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2-3 babérlevél
  • közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika, liszt, cukor

Elkészítés:

A lencsét átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) A lencsét bő, hideg vízzel teszem bele a cserépedénybe. Megsózom, beledobom a babérlevelet, a hagymát, ráteszem a fedőt és 190 fokra előmelegített sütőbe tolom.

A megfőtt lencséhez cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem. A főzeléket berántom, visszatolom a sütőbe és felforralom. Mustárral, ecettel, cukorral ízesítem, ismét kevergetem és újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom.

Tipp:

Áttörve lencsepüré is készíthető belőle. Javítja az ízét, ha füstölt hús levében készül vagy füstölt húst is adunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. december
h k s c p s v
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!