Lekváros papucska

Lekváros papucska

Ezek a lekváros papucsok, felidézik bennem, a nagyinál töltött nyaralásokat. Ő mindig, házi lekvárral töltött finomságot készített nekünk. Rég volt és milyen jó volt, az a rétes, a darálós, a kelt palacsinta.

Lekváros-papucska

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 2 dl tejföl
  • pici só

Töltelék:

  •  kemény lekvár
  • porcukor, vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztát összeállítjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve, kissé átgyúrjuk, és lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, nagyjából 5 mm vastagságúra. A tésztát 8×8 cm-es kockákra szeleteljük, megtöltjük lekvárral és félbehajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a süti talpakat és 180 fokos, előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

Vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Gesztenyével, mákkal, dióval megtöltve is nagyon finom. A diót vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, pici cukorral és tejjel keverem, így nem szóródik ki a töltelék a sütiből.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!