Lecsós szelet

Lecsós szelet

A lecsós szelet, egyszerűen elkészíthető étel, ráadásul a jó kis magyar lecsó, rendkívül zamatossá teszi, ennek az ételnek az ízét. Van aki sütőben készíti, én azonban, jobban szeretem a serpenyőt használni.

Lecsós szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj szeletelve
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 üveg lecsó a kamra polcról
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsiradék
  • só, bors
  • pici cukor

Elkészítése:

A lecsós szelet első lépéseként, a hússzeleteket sózom, megszórom borssal, mindkét felét lisztbe mártom és a zsiradékon, pirosra sütöm. Egy jénai tálba, teszem át, a félig kész hússzeleteket.

A maradék zsiradékon, a csíkokra szelt szalonnát megpirítom, hozzáadom a szeletelt vöröshagymát és üvegesre dinsztelem. Ezután ráteszem a lecsót, pici cukrot adok hozzá és visszateszem a hússzeleteket. Hozzáadom a tört fokhagymát, így főzőm, nagyjából 25-30 percig. Akkor lesz tökéletesen ízletes, ha a lecsó leve elfőtt.

Tálalásnál párolt rizs vagy steak burgonya társaságában kerül az asztalra.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!