Kuszkuszos csokoládétorta

Kuszkuszos csokoládétorta

Bátran használjunk kuszkuszt édes ételek elkészítéséhez is, könnyen elkészíthető és változatosan variálható.

Kuszkuszos csokoládé torta

Hozzávalók:

  • 300 gramm kuszkusz
  • 300 ml tej
  • 150 gramm barna cukor
  • 150 gramm keserű csokoládé
  • 4 db tojás
  • 100 gramm tört babapiskóta
  • 100 gramm vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.

Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze 50 gramm olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.

Kuszkuszos csokoládé torta
Kenjünk ki vajjal, egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és terítsük szét a babapiskótát.

Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.

Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.

Kuszkuszos csokoládé torta

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. július
h k s c p s v
« jún    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!