Krumplis tészta

Krumplis tészta

Sokszor az egyszerűbb ételek a legnagyszerűbbek. Így van ez a krumplis tésztával is, jóformán minden háztartásban másképp készül, de a legfinomabb ételek között a helye.

Krumplis tészta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kacszsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 gramm száraz tészta, nagykocka

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Enyhén sós vízben a tésztát is kifőzzük.

A vöröshagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük, a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és megszórjuk borssal. A krumpliról leszűrjük a vizet, rátesszük a vöröshagymára, kissé összetörjük egy villa segítségével.

A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a krumplis alaphoz és keverjük össze.

A krumplis tészta frissen, melegen tálalva a legjobb. Kínáljunk mellé kovászos uborkát vagy ecetes savanyúságot.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!