Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

A főzelékek, fontosak a táplálkozásunkban, legalább heti egy alkalommal fogyasszunk. A krumplifőzelék gyorsan elkészül, egyszerű és mennyei fogást varázsolhatunk az asztalra.

LilaLicsi - krumplifozelek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • közepes fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy az ellepje a krumplit.

Beletesszük a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet, sózzuk és megszórjuk borssal. Addig főzzük amíg a burgonya megpuhul, közben elkészítjük a rántást.

Kevés olajon zsemleszínű rántást készítünk. Az elkészült rántást, hozzáadjuk a burgonyához, beletesszük a tört fokhagymát, a csomómentesre kevert tejfölt és forraljuk még 10 percig.

Kínálhatjuk fasírozottal, sült oldalassal, szaftos pörkölttel vagy sült virslivel.

Tipp:

A burgonyafőzeléket, mindig hideg vízben tegyük fel főzni! Sokkal ízletesebb, ha a saját főzőlevével készítjük a rántást.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!