Könnyű csomózott briós

Könnyű csomózott briós

Nagyon könnyen elkészíthető briós. Kiváló harapnivaló finoman keresztezett, illatos tésztából, mazsolával vagy fahéjas cukorral díszítve. Másnapra is puha, foszlós marad.

Könnyű csomózott briós

Hozzávalók:

  • 300 gramm liszt
  • 150 ml tej
  • 1 egész tojás
  • 30 gramm vaj
  • 8 gramm élesztő
  • 30 gramm cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Öntsük robotgép táljába a langyos tejet és élesztőt, adjunk hozzá pici cukrot. A felfutott élesztőhöz adjuk a többi hozzávalót és állítsuk össze a tésztát. Alacsony fokozaton, nagyjából 5 perc alatt összekeverednek a hozzávalók, utána tegyük magasabb fokozatra. Nagyjából 10 perc eltelte után, a tál faláról kezd leválni a tészta és apró hólyagocskák jelennek meg, ekkor a tészta elkészült.

Ha az elkészült tészta, túl ragacsos, apródonként tegyünk hozzá lisztet, ha túl kemény, tejjel hígítsuk, habár a megadott mennyiség mellett, erre nem lesz szükség. Hagyjuk a keverőtálban, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük 3 órán keresztül.

A megkelt tésztát, borítsuk deszkára és osszuk 15 szeletre. Formáljunk nagyjából 8 cm-es csíkokat a tésztából, amit csak egyszerűen csomózzunk meg. Rendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk pihenni 20 percig.

Könnyű csomózott briós-2

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben a briósokat kenjük meg olvasztott vajjal, hintsük meg fahéjas cukorral vagy mazsolával. Nagyjából 25- 30 perc alatt készül el. Fogyaszthatjuk lekvárral, vajjal vagy nutellával megkenve.

Könnyű csomózott briós-1

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!