Könnyű csomózott briós recept

Könnyű csomózott briós

Nagyon könnyen elkészíthető briós. Kiváló harapnivaló finoman keresztezett, illatos tésztából, mazsolával vagy fahéjas cukorral díszítve. Másnapra is puha, foszlós marad.

Könnyű csomózott briós

Hozzávalók:

  • 300 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 150 ml tej
  • 1 egész tojás
  • 30 gramm vaj
  • 8 gramm élesztő
  • 30 gramm cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Öntsük robotgép táljába a langyos tejet és élesztőt, adjunk hozzá pici cukrot. A felfutott élesztőhöz adjuk a többi hozzávalót és állítsuk össze a tésztát. Alacsony fokozaton, nagyjából 5 perc alatt összekeverednek a hozzávalók, utána tegyük magasabb fokozatra. Nagyjából 10 perc eltelte után, a tál faláról kezd leválni a tészta és apró hólyagocskák jelennek meg, ekkor a tészta elkészült.

Ha az elkészült tészta, túl ragacsos, apródonként tegyünk hozzá lisztet, ha túl kemény, tejjel hígítsuk, habár a megadott mennyiség mellett, erre nem lesz szükség. Hagyjuk a keverőtálban, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük 3 órán keresztül.

A megkelt tésztát, borítsuk deszkára és osszuk 15 szeletre. Formáljunk nagyjából 8 cm-es csíkokat a tésztából, amit csak egyszerűen csomózzunk meg. Rendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk pihenni 20 percig.

Könnyű csomózott briós-2

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben a briósokat kenjük meg olvasztott vajjal, hintsük meg fahéjas cukorral vagy mazsolával. Nagyjából 25- 30 perc alatt készül el. Fogyaszthatjuk lekvárral, vajjal vagy nutellával megkenve.

Könnyű csomózott briós-1

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. január
h k s c p s v
« okt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!