Köményes szelet

Köményes szelet

Kellemesen szaftos és nagyon ízletes étel, amit roppant egyszerű elkészíteni. Jól illik főzelékekhez, de párolt rizzsel tálalva tökéletes ínyenc fogás lehet ebédre.

LilaLicsi -Köményes szelet

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj,
  • 3-4 gerezd nagyobb fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál liszt
  • ízlés szerint só, bors,
  • 3 evőkanál zsiradék

Elkészítése:

Az előkészített karaj szeleteket ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg borssal.

Serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, majd süssük pirosra a hússzeleteket.

Az elkészült húst tegyük félre egy tálba, majd a maradék zsiradékban pirítsuk meg a lisztet, húzzuk félre adjuk hozzá a fűszerpaprikát és öntsük fel 2 dl vízzel.

A tűzre visszatéve tegyük bele a hússzeleteket és fedő alatt, legalább 20 percen keresztül főzzük.

Amint a hús megpuhult, hozzáadjuk az őrölt köményt, zúzott fokhagymát, forralunk rajta és köret kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. január
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!