Kókuszos kosárka

Kókuszos kosárka

Édes, kis bűnözés, maximális élvezettel. A kókuszos kosárka bármivel megtölthető és hamar elkészül.

Kókuszos kosárka

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg lágy margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • barack lekvár
  • 10 dkg török mogyoró
  • 1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe, fél órára. Addig a kókuszos kosárka töltelékét készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként, hozzá adjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is bele keverjük.

A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük. A tésztába tegyünk barack lekvárt és kanalazzuk rá a kókuszos masszát. Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 fokon, 30 perc alatt készül el. Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a  formából. Porcukorral meghintve, tálaljuk.

A barack lekváron kívül, fele-fele arányban, mogyorót és csokoládé kockát is tettem a tésztára, majd erre halmoztam a kókuszos masszát.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!