Képviselőfánk recept

Képviselőfánk

A cukrászdákban kapható ínycsiklandó krémes és habos fánk otthon is készíthető. A képviselőfánkot mindenki vanília krémmel ismeri, azonban érdemes más krémmel is megtölteni.

Képviselő fánk recept

Hozzávalók:

Tészta:

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 15 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 5 db tojás

Krém:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 gramm búzaliszt
  • 500 ml habtejszín

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk az átszitált lisztet, és gyenge lángon erőteljesen addig kavarjuk, míg a tészta az edény faláról teljesen le nem válik. Ez nem tart tovább, öt percnél.

A tűzről levéve, egyenként belekeverjük a tojásokat. Nyomózsákba töltjük, és papírral bélelt tepsire, kis halmokat formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt, aranysárgára sütjük.

Képviselő fánk recept

A krém elkészítéséhez a pudingport, cukrot és a lisztet összevegyítjük és a szokásos módon pudingot készítünk. Tegyük félre hűlni, közben néha, néha kevergessük meg. Amint a krém kihűlt dolgozzuk össze öt evőkanálnyi felvert tejszínhabbal.

A kihűlt tésztákat ketté vágjuk és először a nyomózsákba töltött vanília krémmel töltjük meg. A vanília krémre tejszínhabot nyomunk, befedjük a a fánk kalapjával, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. november
h k s c p s v
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!