Képviselőfánk recept

Képviselőfánk

A cukrászdákban kapható ínycsiklandó krémes és habos fánk otthon is készíthető. A képviselőfánkot mindenki vanília krémmel ismeri, azonban érdemes más krémmel is megtölteni.

Képviselő fánk recept

Hozzávalók:

Tészta:

Krém:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 500 ml habtejszín

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk az átszitált lisztet, és gyenge lángon erőteljesen addig kavarjuk, míg a tészta az edény faláról teljesen le nem válik. Ez nem tart tovább, öt percnél.

A tűzről levéve, egyenként belekeverjük a tojásokat. Nyomózsákba töltjük, és papírral bélelt tepsire, kis halmokat formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt, aranysárgára sütjük.

Képviselő fánk recept
A krém elkészítéséhez a pudingport, cukrot és a lisztet összevegyítjük és a szokásos módon pudingot készítünk. Tegyük félre hűlni, közben néha, néha kevergessük meg. Amint a krém kihűlt dolgozzuk össze öt evőkanálnyi felvert tejszínhabbal.

A kihűlt tésztákat ketté vágjuk és először a nyomózsákba töltött vanília krémmel töltjük meg. A vanília krémre tejszínhabot nyomunk, befedjük a a fánk kalapjával, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. június
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!