Kekszes krémes

Kekszes krémes

Pillanatok alatt, ráadásul sütés nélkül készül el, ez a mennyei édesség. A lágy krém és a puha keksz harmóniáját, soha sem lehet megunni.

Kekszes krémes

Hozzávalók:

  • 1 csomag háztartási keksz

Krém:

  • 0,8 l tej
  • 2 csomag vanília puding, főzés nélküli
  • 300 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Csokimáz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Áztatás:

  • 1 dl tej
  • 1 dl erős kávé

Elkészítés:

Öntsük a habtejszínt, robotgép táljába és verjük kemény habbá. Közben a pudingport keverjük a tejjel, sűrű krémmé. Az elkészült tejszínhabot, vaníliás cukrot dolgozzuk simára a pudinggal.

Kekszes krémes
Egy nagyobb jénai tál aljára fektessük, sorban egymás mellé a kekszet, amit előtte mártsunk a tejjel összekevert kávéba.

Terítsük a kekszre a vaníliás krém felét, majd folytassuk a műveletet egy keksz réteggel, amire a maradék vaníliás krémet kenjük el. Az utolsó réteg, keksz legyen.

A mázhoz forraljuk fel a cukrot a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, majd simítsuk a keksz tetejére.

Fogyasztás előtt, néhány óra erejéig, pihentessük hűtőben.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!