Kedidili bisküvili pasta

Már régóta szemezgetek, ezzel az édességgel. A kedidili bisküvili pasta, nem más, mint babapiskóta, csoki és vanília puding, valamint csokoládé máz összehangolásával készült sütemény. Egyszerű, gyors, no és finom is.

Kedidili bisküvili pasta

Hozzávalók:

  • 30 db babapiskóta

Krém:

  • 1 liter tej
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1 csomag csokoládé pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A pudingporból a szokásos módon megfőzzük a pudingot, majd félre tesszük hűlni. Közben a vajat, vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük. A vajas krémet kétfelé osztva, a kihűlt pudinghoz adjuk. A mázhoz, forraljuk fel a vizet a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót és folyamatosan keverve, rövid ideig főzzük. Adjuk hozzá a vajat és kevergetve hűtsük ki.

Két deciliter tejhez keverünk, egy csomag vaníliás cukrot, ebben forgatjuk meg a babapiskótákat, majd egy jénai tálban, sorban egymás mellé helyezzük. Erre kerül a vaníliás krém, majd ismét egy sor, tejben áztatott babapiskóta, amire a csokoládés pudingot simítjuk. Végül, bevonjuk a csokoládémázzal, majd megszórjuk tört mogyoróval a tetejét. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

Az eredeti recept: https://www.youtube.com/watch?v=RF4sD5rJeik

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. január
h k s c p s v
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!