Kávés granita recept

Kávés granita

A nagy melegben semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő, jeges finomság. A kávés granita, egy édes, kristályos, jégpehely, erős, frissen őrölt eszpresszó kávéból, igazi élvezet a forró napokon.

Kávés granita recept

Hozzávalók:

  • 500 ml víz
  • 500 ml erős kávé
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd forraljuk fel a keveréket. Öntsük ki egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm), tegyük hozzá a fekete kávét, keverjük össze. Hagyjuk, hogy a kávé és a szirup keverék teljesen kihűljön, majd tegyük a fagyasztóba.

Óránként kapargassuk meg a tetejét egy villa segítségével, körülbelül 45 percenként ellenőrizzük a granitát, és a felső fagyasztott kérget ismételten kapargassuk meg.

A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet. Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, kakaóporral, fahéjjal vagy karamell szósszal megszórva.

Kávés granita recept

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. június
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!