Karfiolfasírt recept

Karfiolfasírt recept

Amellett, hogy a karfiol nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, rengeteg elkészítési lehetőséget is nyújt. Olyan ételt mutatok, ami könnyed és ropogós, könnyű elkészíteni, hiszen nem kell főzni és olajban sütögetni.

Karfiolfasírt recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg reszelt karaván
  • 1 evőkanál telje kiőrlésű búzaliszt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Karfiolfasírt recept

Elkészítés:

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük. Pár fordulat erejéig apró, rizsszem nagyságú darabokra vágjuk.

A finomra vágott karfiolt egy tálba helyezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, lisztet, tojást, két evőkanál olívaolajat, mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.

Egy muffin sütőformát kenjünk ki a maradék olívaolajjal, majd kanál segítségével adagoljuk bele a masszát.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként is kínálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. december
h k s c p s v
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!