Kakukkfüves csirkecomb Licsi módra

Való igaz, hogy a csirkehúsnak, nincs olyan karakteres íze, mint egy marhahúsnak, de sokféleképpen fűszerezhető, variálható. Gyorsan elkészül, ami, a mai rohanós világban, nem egy utolsó szempont.

Kakukkfüves csirkecomb Licsi módra

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 500 g gomba
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 ml tejszín
  • 100 ml alaplé
  • kakukkfű, só, bors ízlés szerint,

Elkészítés:

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot és nagyjából 5 percig süssük benne, a csirkecomb mindkét oldalát.

Kakukkfüves csirkecomb Licsi módra
Az elősütött csirkecombokat, egy jénai tálba rakjuk. A serpenyőbe pároljuk meg a felszeletelt vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombaszeleteket és öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a kakukkfüvet és az összetört fokhagymát, majd öntsük hozzá az alaplevet is.
Kakukkfüves csirkecomb Licsi módra
Rotyogtassuk 10 percig, majd a tejszínes alapot öntsük a csirkecombokra és 180 fokos előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva süssük 30 percig, a fóliát levéve még 15 perc sütés után tálalhatjuk. Köretként rizst, kuszkuszt, tésztát tehetünk mellé.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. május
h k s c p s v
« jún    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!