Kakaós palacsinta mascarponés krémmel

Kakaós palacsinta mascarponés krémmel

A palacsinta kedvelt desszert. Mindenki szereti és számtalan módon variálható, ezért kakaós változatban is érdemes elkészíteni.

Kakaós palacsinta mascarponés krémmel-01

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 db tojás
  • 3 dl kókusztej
  • 2 dl ásványvíz
  • 1 dl olaj
  • pici só

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 3 evőkanál eritrit
  • 1 dl kávé

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, olajat.

Keverjük hozzá a lisztet, a kakaót, pici sót és keverjük simára, majd fokozatosan adjuk hozzá az ásványvizet. Tegyük félre 15 percre, addig készítsük el a tölteléket.

A kávét és az eritritet jól keverjük ki, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük habosra.

A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd megtöltjük. Háromszögekre hajtogatjuk, megszórjuk kakaóval és eritrittel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!