Kakaós omlós krémes recept

Kakaós omlós krémes

Kakaós omlós krémes recept

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 g szalakáli
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 evőkanál tej

Krém:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tasak főzés nélküli csokoládés puding
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A szalakálit a tejben oldjuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt, gyúrjunk lágy, könnyen kezelhető tésztát. Osszuk három részre, és egy 30×20 méretű tepsi hátoldalán nyújtsuk vékonyra.

A lapokat süssük 170 fokon, nagyjából 8-10 perc alatt szép, halvány sárgára. Csúsztassuk a megsült lapokat konyharuhára, vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

Amíg hűlnek a lapok, állítsuk össze a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. A tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzátesszük a vajas krémet, és alaposan összedolgozzuk.

Helyezzünk tálcára egy lapot, egyenletesen kenjük el a krém felét. Tegyük rá a másik lapot, a maradék krémmel kenjünk meg, a harmadik lappal fedjük le, és szórjuk meg porcukorral.

Egy éjszakára tegyük hűtőbe az elkészült süteményt, addig megpuhul a tészta, összeérnek az ízek. Másnap kockára szeletelve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!