Kakaós csiga

Kakaós csiga

A lexikonok szerint az eredeti neve, “csokoládés tekerge”. Ki gondolná, hogy kakaós csigát egyszerűen is lehet készíteni? Időigényes, de egyszerű a feladat, és amíg a tészta pihen, addig mással is eltölthetjük az időnket.

LilaLicsi - Kakaós csiga

Hozzávalók:

Tészta:

  • 380 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 70 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag élesztőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó

Elkészítés:

Először készítsük el a tésztát. Ehhez a tejet, a vajat, és a cukrot kéz melegre melegítjük.

Én a robotgéppel dagasztottam, így ennek a táljába szórtam a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és az élesztőt.

A tojásokat kicsit verjük fel, majd öntsük a liszthez. Adjuk hozzá a langyos tejes keveréket, és közepes fokozaton kezdjük el összekeverni a tésztát. Amint összeállt a tészta emeljük a fokozatot, ahogy leválik, a tál faláról állítsuk le a gépet. Így hólyagokkal teli, puha, rugalmas tésztát kapunk.

Közben keverjük össze a puha vajat, cukrot,  és a kakaót.

LilaLicsi - Kakaós csiga
Borítsuk az elkészült tésztát enyhén lisztezett felületre és nyújtsuk  50×60 centiméteres alakúra. Terítsük rá a kakaós krémet, tekerjük fel és vágjuk szeletekre.

Papírral bélelt tepsire fektetjük a karikákat, megfelelő távolságot hagyva. Tiszta konyharuhával letakarjuk és 30-40 perc alatt, duplájára kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt, szép pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!