Kakaómáz házilag

Kakaómáz házilag

Szép fényes és pár perc alatt elkészül, ez a kakaómáz, amivel süteményeket, tortákat vonhatunk be. Csurgathatjuk fagylaltkehelyre, de díszíthetjük a tejszínhabos kakaó tetejét is.

Kakaómáz házilag

Hozzávalók:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.

Könnyen kezelhető, szép vékony réteg húzható a süteményekre, ebből a mázból. Dermedés után, nem lesz törékeny, így a sütemény is könnyebben szeletelhető. Hűtőben tárolható akár két hétig is.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!