Kakaómáz házilag
Szép fényes és pár perc alatt elkészül, ez a kakaómáz, amivel süteményeket, tortákat vonhatunk be. Csurgathatjuk fagylaltkehelyre, de díszíthetjük a tejszínhabos kakaó tetejét is.

Hozzávalók:
- 9 teáskanál kristálycukor
- 5 teáskanál víz
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.
Könnyen kezelhető, szép vékony réteg húzható a süteményekre, ebből a mázból. Dermedés után, nem lesz törékeny, így a sütemény is könnyebben szeletelhető. Hűtőben tárolható akár két hétig is.
Vélemény, hozzászólás?