Joghurttorta

Joghurttorta

Ideális édesség lehet a meleg, nyári napokon, hiszen könnyű, hűsítő és nagyon finom.

Joghurttorta

Hozzávalók:

Piskóta

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 csapott evőkanál liszt

 Krém

  • 300 g görög joghurt
  • 250 ml habtejszín
  • fél citrom leve
  • egy narancs reszelt héja
  • porcukor ízlés szerint
  • egy csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix

Idény gyümölcs, ízlés szerint.

Joghurttorta

Elkészítés:

Készítsük el a piskótát, ehhez válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a cukor hozzáadásával alaposan habosítsuk ki. Közben a fehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot is, végül az átszitált lisztet is adjuk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kész masszát, egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt a krémhez szükséges tejszínhabot öntsük egy robotgép táljába, közepes fokozaton használva kezdjük el a habot felverni és fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin fixet. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a citrom levét, narancs héját, vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.
Az elkészült és kihűlt piskóta lapot vegyük ki a formából, a karika részét tisztítsuk meg és illesszük vissza a piskótát.
Ízlés szerint tegyünk rá gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is kanalazzuk a tetejére. Egy pár órára, tegyük a hűtőbe és jól hűtsük le.
Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy csak egyszerű citromfűvel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!