Joghurtos pácban sült sertés karaj

Fiacskám születésnapjára készítettem, ezt a fenséges fogást. A váll veregetést kiérdemelten kaptam érte.

LilaLicsi -pacolt-hus-01

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés karaj
  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 1 pár virsli

A joghurtos pác készítés a következő bejegyzésben olvasható : http://lilalicsi.hu/pac-keszitese/

Elkészítés:

A húst szeletelem, megmosom, majd felitatom egy papírtörlővel, ezután sózóm, borsozom. Egy jénai tál aljára 3 evőkanál szószt terítek, erre teszem a hús szeletet, melyre megint szószt kenek. Ezt a műveletet addig ismétlem, amíg a hozzávalók tartanak, a tetejére szósz kerüljön és így mehet a hűtőbe érni. Közben a szalonnát szeletelem és zsírjára sütöm, ehhez adom hozzá a karikára vágott virsliket. 1 dl joghurtban elkeverek 1 kis kanál lisztet, amit a szalonnához adok, végül felöntöm 2 dl vízzel. A hús szeleteket tepsire terítem, majd ráöntöm a szalonnás keveréket. Alufóliával letakarom és a sütőbe tolva, 190 fokon 20 perc alatt elkészül. A fóliát levéve, még 10 perc alatt pirosra pirítom. Köretnek tarhonya, rizs, nokedli illik hozzá.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!