Húsgombóc paradicsom szószban

Egyszerűen elkészíthető étel és egyben tökéletes fogás is, a húsgombóc paradicsom szószban. Hasonló a mi töltött paprikánkhoz, de azért mégis, kicsit más ízvilág. Olasz imádóknak, spagetti imádóknak, kötelező elkészíteni.

Húsgombóc paradicsom szószban

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús, bármilyen húsból jó
  • 2 db tojás
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 2 kisebb fej vörös hagyma
  • só, bors
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 x 500 ml passzírozott paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom
  • pici barna cukor
  • olívaolaj

Elkészítés:

A húsgombóc hozzávalóit, a darált húst és a pici tejben megáztatott kenyér szeleteket, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 db tojást, sót, 1 marék apróra vágott petrezselymet, 1 fej vörös hagymát lereszelve, 2 gerezd zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal és alaposan összedolgozzuk. Tegyük be a hűtőbe, amíg a paradicsomszószt elkészítjük.

Egy kisebb fej, lereszelt vöröshagymát, pici olívaolajon megpárolunk. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsom levet, majd adjunk hozzá 2 dl vizet és a zúzott fokhagymát. Forraljuk fel, majd hagyjuk gyöngyözni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, pici cukrot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A húsos masszából, formázzunk apró golyókat, tegyük bele a paradicsomos szószba, adjuk hozzá az aprított bazsalikomot. Alacsony hőfokon rotyogtatva, 30-40 perc alatt elkészül. Köretként, bármilyen tészta illik hozzá, mi spagetti falók vagyunk, ezért készítettem így.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. február
h k s c p s v
« jún    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!