A hortobágyi húsos palacsinta, egyedi ízvilága és könnyű elkészítése miatt is közkedvelt. Előételként szerepel, de annyira laktató, hogy én főételként is az asztalra teszem.
[/custom_frame_center]
Hozzávalók:
12 db palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- pici só
- étolaj a sütéshez
Töltelék:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 fej vörös hagyma
- só, bors ízlés szerint
- pici majoránna
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 dl tejföl
- 1 kis kanál liszt a habaráshoz
Elkészítés:
A szokott módon, cukor hozzáadása nélkül elkészítjük és kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát, egy kis zsiradékon megpárolunk, majd hozzáadjuk a darált húst. Állandó keverés mellett, addig pirítjuk, amíg kifehéredik, kicsit meg is pörkölődik. A tűzről lehúzva, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1 dl vízzel, sózzuk, megszórjuk borssal.
Amint a hús megpuhult, kiszedjük, adunk hozzá a szaftból is, majd belekeverünk 1 dl tejfölt, megszórjuk a majoránnával és 10 percig főzzük. A szaftot összeturmixoljuk, majd a liszt és a maradék tejföl keverékével behabarjuk. A palacsintára 1-2 evőkanál halmot teszünk a darált húsból, két szélét ráhajtjuk a töltelékre és feltekerjük. Egy jénai tálban egymás mellé helyezzük a palacsintákat, majd leöntjük a szafttal. 180 fokra előmelegített sütőben, még 10-15 percig sütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Köszönöm a receptet, kipróbálom!