Hókifli egy picinyke szeretettel

A tészta elkészítése többféle változatban ismert, de én nagyanyó, puha, porhanyós hókiflijét készítem. Isteni illat és megannyi kellemes emlék lengi be a konyhát.

hokifli-02

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 25 dkg zsír vagy vaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 2 csomag gesztenye vagy 10 dkg darált dió, mák

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés langyos tejben, pici cukorral megfuttatom. A száraz alapanyagokat egy tálban összevegyítem, majd hozzáadom a megfutottat élesztőt, tejet és vajat. Alaposan összedolgozom, így teszem be a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a tésztát kétfelé vágom, 2 mm vastagságúra nyújtom, köröket szaggatok és megtöltöm. A gesztenyét átpasszírozom, egy kanál cukor és pici rum keverékével, vegyítem. A feltekert tésztából, kifliket formázok és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütöm. Még melegen, szórom meg porcukorral elkevert vaníliás cukorral. A hókiflit tölthetjük, dióval, mákkal, nutellával és lekvárral is.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!