Házilag készített ecetes cékla

Nagyon sok céklám termett az idén, ráadásul téliesíteni is könnyű. Mindig jól jön, egy kis vitaminbomba, a tél végi időkben, amit anyukám receptje szerint készítek.

Házilag készített ecetes cékla

Hozzávalók:

  • 2 kg cékla
  • 9 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál 10%-os ecet
  • 1,5 liter víz
  • 1 evőkanál só
  • 1 rúd torma reszelve
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • késhegynyi nátrium benzoát

Elkészítés:

A céklát megmossuk, megtisztítjuk, majd megfőzzük. Amíg készül a cékla, addig, elkészítjük az ecetes levet. A hozzávalókat elkeverjük egymással és felforraljuk. A főtt céklákat kiszedjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már lehet, meghámozzuk, felkarikázzuk. Csírátlanított befőttes üvegekbe töltjük a céklát, rászórjuk a reszelt tormát és a forró lével felöntjük, amíg ellepi, rászórjuk a késhegynyi nátrium benzoátot. Rácsavarjuk a tetejét, pillanatra fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!