Házi joghurt

Házi joghurt

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a közelemben több termelő is található, ennél fogva jóval egyszerűbb az itthoni joghurtkészítés. Való igaz, hogy könnyebb leemelni a bolt polcáról a készterméket, de ízben egyik sem nyújtja azt az élményt, ami házilag készül.

Házi joghurt

Hozzávalók:

  • 2 liter házi tej
  • 20 dkg élőflórás! natúr joghurt
  • késhegynyi cukor

Elkészítés:

A cukor hozzáadásával forraljuk fel a tejet, majd húzzuk félre.  Közben készítsünk elő 10 darab, 3 deciliteres üveget.

Várjuk meg, míg kéz melegre hűl, a felforralt tej, majd folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a joghurtot. Alaposan keverjük el, mérjük ki az üvegekbe, és tegyük egy éjszakára, tiszta konyharuhával bélelt takaróba, azaz száraz dunsztba.

Következő nap, tegyük a hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!