Hamis rizottó

Hamis rizottó

Különbözik ugyan a krémesen elkészített változattól, de ha szeretnénk egy könnyű vacsorával meglepni a családot, akkor ez tökéletes választás.

Hamis rizottó

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 30 dkg gomba szeletelve
  • 20 dkg prágai sonka csíkokra szelve
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szokásos módon főzzük meg a rizst. Közben egy nagyobb lábasban, kevés olajon, pároljuk üvegesre, a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombát.

Sózzuk, szórjuk meg borssal, gyakori kevergetés mellett, pároljuk. Az elkészült gombához adjuk a sonkát, zöldborsót, tört fokhagymát, és pároljuk puhára.

A ragut, a megfőtt rizst és a reszelt sajt felét keverjük össze, töltsük egy kivajazott jénai tálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percen keresztül. Ezután borítsuk tálra, szórjuk a tetejére a maradék sajtot, toljuk vissza a sütőbe annyi időre, míg a sajt ráolvad.

Tálalásnál díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, de kínálhatunk mellé reszelt sajtot is.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!