Gyümölcsszirupos joghurt tál

Gyümölcsszirupos joghurt tál

Egy kis hűsítő finomság, a tikkasztó hőség ellen. Finom és tápláló, frissítő nyári desszert, de bármikor feltálalhatjuk, hiszen egészséges, és könnyed édesség.

Gyümölcsszirupos joghurt tál

Hozzávalók:

  • 600 gramm joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 2 szem csillagánizs
  • 30 dkg cseresznye
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg áfonya
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 ml fehérbor vagy rosé

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét magozzuk ki, majd tépjük félbe.

Öntsük a bort egy közepes méretű lábosba, dobjuk bele a fűszereket, gyümölcsöket és közepes lángon forraljuk fel. A lángot csökkentve, főzzük még 10-15 percig.

Hűtsük le a gyümölcsmártást, majd egy szűrő segítségével, szedjük ki a gyümölcsöket. A vissza maradt szirupba, folyamatos keverés mellett, öntsük a zselatin fixet, majd tegyük vissza a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt, tegyük a hűtőbe, legalább fél órára.

Gyümölcsszirupos joghurt tál
Közben verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a joghurtot és a citrom reszelt héját. Béleljünk ki egy 10×25 cm-es formát, egyenletesen elosztva, öntsük bele a tejszínes joghurt krémet, fedjük be a lehűtött gyümölcsszósszal.

Tegyük fagyasztóba egy éjszakára. Tálalás előtt, legalább 30 perccel vegyük elő a fagyasztóból. Borítsuk ki a formából, és éles késsel szeleteljük fel.

A megadott mennyiség mellett, bármilyen gyümölcsből készíthető.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!