Gyümölcsös piskótarolád recept

Gyümölcsös piskótarolád

Friss gyümölcsökből  készítve igazán frissítő és zamatos édesség. Könnyű, egészséges és nagyon finom desszert, amit cukormentesen is érdemes kipróbálni.

Gyümölcsös piskótarolád

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál fruktóz
  • 5 púpos evőkanál mandulaliszt

Krém:

  • 250 g görög joghurt
  • 250 ml habtejszín
  • fél citrom leve
  • egy narancs reszelt héja
  • 1 csomag expressz zselatin fix

Gyümölcs ízlés szerint.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet. A kész masszát vajjal kikent 30×40 cm-es tepsibe terítjük, és nagyjából 10-12 perc alatt megsütjük. A forró piskótát tiszta, enyhén nedves konyharuhába tekerjük, hogy a formája megmaradjon.

Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját végül a joghurtot.

A kihűlt piskótára kanalazzuk a joghurtos krém kétharmad részét, majd ízlés szerint megszórjuk a gyümölcsökkel, és szorosan feltekerjük. A maradék krémmel vonjuk be a roládot, és díszítsük gyümölcsökkel vagy tört mandulával.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!