Gyümölcsös csirketokány

Gyümölcsös csirketokány

A fahéj különlegesen pikáns ízt kölcsönöz ennek az egyszerűen elkészíthető ételnek.

Gyümölcsös csirketokány

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl víz vagy alaplé
  • csipet só,
  • csipet curry
  • csipet fahéj
  • 10 dkg őszibarackbefőtt
  • 10 dkg szilvabefőtt
  • 10 dkg almabefőtt

Elkészítés:

Szeleteljük a csirkehúst kisujjnyi csíkokra. Olvasztott vajban, mérsékelt tűzön, fonnyasszuk meg a kockára vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a csirkehúst, sózzuk és pirítsuk az egészet, kevergetve.

Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, hintsük meg a liszttel, és rövid ideig pirítsuk. Szórjuk meg a curryvel és az aprított petrezselyemmel, majd öntsük hozzá a száraz fehérbort, a tejszínt és az alaplevet.

Az egészet lassú tűzön, az edényt többször megrázogatva, pároljuk puhára. Végül adjuk hozzá a gyümölcsöket, a késhegynyi fahéjat, és még egyszer forraljuk fel. Burgonyapüré vagy rizs illik mellé köretként.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!