Görögdinnyés granita

Görögdinnyés granita

A tomboló forróságban semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő jeges finomság. A görögdinnyés granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, ami ráadásul minimális erőfeszítéssel készíthető és nagyon hamar fogy el.

Görögdinnyés granita

Hozzávalók:

  • 60 dkg görögdinnye, kockára vágva
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy jénai tálba és tegyük fagyasztóba.

Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!