Görög saláta

Görög saláta

Egy pazar saláta, gazdag ízvilággal, ami friss zöldségekből készül, így akár önmagában vagy köretként is fogyaszthatunk, hiszen nagyon egészséges és ízletes.

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 20 szem olívabogyó
  • 20 dkg fehér sajt

Öntet:

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé vagy fehérbor ecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • csipet só

Elkészítés:

Első lépésként az öntetet készítsük el, hiszen amíg a zöldségeket összevagdossuk, addig az ízek összeérnek. Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és adjuk hozzá az alaposan elmorzsolt oregánót. Legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben.

Közben a zöldségeket, mossuk meg. Az uborkát lehetőleg vágjuk egyforma méretű kockákra, a hagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedeljük, míg a sajtot 2 x 2 cm-es kockákra.

A felaprított zöldségeket tegyük üvegtálba, locsoljuk rá az öntetet, és rázogatva keverjük össze. Legalább egy órára tegyük vissza a hűtőbe.

Tipp:

Frissen sült, ropogos kenyér lepényt kínálhatunk mellé, ha csak önmagában fogyasztjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!