Gombaleves

Idő hiányában, hét közben gyorsan elkészíthető leveseket ütök össze. A gombaleves hamar elkészül, tápláló, ízletes, és nagyon jól tud esni.

Gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 szál lestyán
  • 1 csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés:

A gombaleveshez szükséges gombát, folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlőre téve szárítsuk, és vékonyan szeleteljük fel.

A vajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a gombaszeleteket, majd letakarva pároljuk, amíg levet ereszt. Szórjuk rá a lisztet, kicsit pirítsuk meg, majd a tűről lehúzva, szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel, bő egy liter vízzel. Sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele az egész hagymát, a lestyánt és főzzük 20 percen keresztül.

Végül tegyük bele a tejfölt, az aprított petrezselymet és folyamatosan kevergetve főzzük össze. A gombaleves galuskával vagy tésztával gazdagítva kerül az asztalra.

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!