Gesztenyés csokoládészalámi

Gesztenyés csokoládészalámi

Az volt az ötlet, hogy gesztenye mindenképpen kerül bele, hiszen több csomaggal lapult a hűtőben. Az eredeti recept szerint tojás hozzáadásával készül, ezt cseréltem le baracklekvárra. Könnyen elkészíthető, egyszerű, de nagyszerű édesség.

Gesztenyés csokoládészalámi

Hozzávalók:

  • 300 gramm száraz keksz összezúzva
  • 300 gramm gesztenye
  • 200 gramm csokoládé
  • 175 gramm cukor
  • 150 gramm puha vaj
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

Miután minden hozzávalót előkészítettünk, kezdjük azzal, hogy a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint a csokoládé megolvadt tegyük bele a vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, ekkor adjuk hozzá a cukrot is.

Vegyük le a megmelegedett masszát, tegyük bele a gesztenyét, lekvárt és a rumot. Spatula segítségével, jól keverjük össze, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a darabolt kekszet is.

Kiterített folpackra halmozzuk, és szorosan feltekerjük, próbáljuk henger alakúra formázni, majd tegyük a hűtőbe egy napra.

Másnapra már megszilárdul, ekkor forgassuk porcukorral kevert vaníliás cukorba és csomagoljuk papírba.

Tároljuk 5-6 órát hűtőben, ezután tálaljuk, mint egy szalámit és szeleteljük.

Tipp:

Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. január
h k s c p s v
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!