Fokhagymás burgonyafelfújt recept

Fokhagymás burgonyafelfújt recept

A burgonya, a maga sokszínűségével és elkészítésének rengeteg variációjával sokféle ételhez, így a húsokhoz is kiváló köret.

Fokhagymás burgonyafelfújt

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2-3 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál pásztói teljes kiőrlésű búzaliszt (BTKL)
  • 2 darab tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • reszelt szerecsendió
  • 50 dkg krumpli
  • 2 evőkanál szezámmag
  • zsiradék a formához

Elkészítés:

Keverjük össze a tejet a tejszínnel, a liszttel és a tojással. Hámozzuk meg a fokhagymát és préseljük hozzá, majd ízesítsük sóval, reszelt szerecsendióval.

Hámozzuk és mossuk meg a krumplit, reszeljük durvára és tegyük a masszába.

Kenjünk ki 4 nagyjából egyforma méretű hőálló tálkát, vagy muffin sütőt, szórjuk meg 2 evőkanál szezámmal és töltsük bele a masszát.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig. Ha megsült borítsuk ki és máris tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. május
h k s c p s v
« ápr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!