Flana tallér recept

Flana tallér recept

A puha és omlós tészta habos, lágy krémmel van töltve. Bármilyen ünnepi alkalomra készíthetjük, hiszen rendkívül ízletes és dekoratív sütemény.

Flana tallér recept

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 25 dkg vaj

Krém:

  • 1 csomag főzés nélküli csokoládé pudingpor
  • 250 ml tej
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tészta összeállításához vegyítsük össze az átszitált lisztet, keményítőt, sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük hozzá a többi alapanyagot és gyúrjunk puha tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük egy órára a hűtőbe.

Közben állítsuk össze a krémet, ehhez a megadott utasítás szerint keverjük habosra a tejet a pudingporral. Egy másik tálban habosítsuk a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd dogozzuk össze a kétféle krémet, és ezt is tegyük a hűtőbe.

Flana tallér recept
A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd szaggassunk öt centiméteres köröket, és fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon süssük 10-12 percig ügyelve arra, hogy világos maradjon a süteményünk. Az elkészült korongokat, tegyük félre hűlni. Ebből az adagból, nagyjából 24 db korong készül.

Amíg sülnek a tallérok, készítsük el a mázat.

Flana tallér recept
Összeállításhoz a krémet adagoljuk habzsákba, nyomjunk tetszőleges mennyiséget egy korongra, majd egy másikkal fedjük be. Az elkészült korongok tetejét mázzal be vonjuk.

Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. október
h k s c p s v
« Sze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!