Fasírt

Nagy fasírt rajongó vagyok, ugyanis egyszerű elkészíteni és remek ízvilágú étel. Ráadásul, többféleképpen is variálható.

Fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A zsemléket áztassuk be, hideg tejbe, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát, kevés olajon dinszteljük meg. A darált húst keverjük össze, az egész tojásokkal, szórjuk bele a fűszerpaprikát, az összezúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a kihűlt vöröshagymát, sózzuk és szórjuk meg borssal. A zsemléket nyomkodjuk ki, és tegyük a húsmasszához, így keverjük össze alaposan, majd kis időre tegyük a hűtőbe.

Addig, készítsük elő a zsemlemorzsát, tegyük a tűzhelyre az olajat. A húsmasszából apró golyókat formázunk, a két tenyerünk között. Kissé lapítsuk meg, forgassuk bele a zsemlemorzsába és a forró olajban, fedő alatt süssük meg.

A fasírt alapja a darált hús, érdemes a hentesnél kiválasztani a húst, majd ledaráltatni. Az egyik legfontosabb dolog, a jó minőségű darát hús, ezért combot és dagadót szoktam összekeverni. Sokkal szaftosabb és zamatosabb lesz a fasírt, ha a vöröshagymát, kevés olajon megdinszteljük és így keverjük bele a masszába.

Az elkészült fasírt főételként, leginkább tört krumpli vagy krumplipüré társaságában kerül az asztalunkra. Főzelék mellé is kiváló választás, de hidegen is fogyasztható, egy karéj fehér kenyérrel párosítva.

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!