Fagyi szelet

Fagyi szelet

Amikor elkészítek egy finom süteményt, ami nagyon beépül az ízlelőbimbóinkba, akkor újra megsütöm, aztán ismét elkészítem, és újra és újra. A fagyi szelet is ilyen, abbahagyhatatlanul finom.

Fagyi szelet

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 evőkanál víz

Krém:

  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hab:

  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, végül a habot apránként és óvatosan beleforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 20×30 centiméteres tepsiben, nagyjából 25-30 perc alatt megsütjük.

Közben 2 dl tejet felforralunk, a maradék mennyiségben csomómentesre keverjük a lisztet. A tejet húzzuk le a tűzről, majd folyamatos keverés közben csurgassuk bele a lisztes masszát. Tegyük vissza és főzzük keményre. A puha vajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot habosra keverjük, majd a lehűlt krémhez adjuk.

A tojásfehérjét, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, gőz fölött, kemény habbá verjük. A vajas krémet a tészta tetejére simítjuk, majd a habot terítjük a tetejére.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!