Epres salsa

Epres salsa

Nagyon könnyű és friss nyári étel, alakbarát és roppant egyszerű elkészíteni. Egy kis plusz a grillezett húsok mellé, ami igazán élvezetes íz kombinációt alkot.

epres-salsa-01

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 3 db kivi
  • 1/2 db uborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • késhegynyi fahéj
  • csipet chili pehely

Elkészítés:

Az alapanyagokat mossuk meg, majd aprítsuk kockákra.

Egy tálba vegyítsük össze az eper, kivi és uborka kockákat, adjuk hozzá a hagyma karikákat is. Az öntethez keverjük ki a citromlét és a mézet, adjunk hozzá egy késhegynyi fahéjat, végül pedig szórjuk bele a chilit.

Öntsük rá a gyümölcsökre, és rázogassuk össze. Fogyasztás előtt, hűtőben érleljük 20-30 percet.

Pikáns kísérője, a húsoknak, halaknak.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!